Kotivara er en familieejet salami- og spegepølseproducent i Oulu i det nordlige Finland. Virksomheden blev grundlagt i 1943, og siden da har vi produceret spegepølser til vores kunder både i Finland og i udlandet.

Vores hjemby, Oulu, ligger 200 km syd for den arktiske cirkel og byen er omgivet af det rene vand fra Østersøen fra vest samt store skovområder i øst. Byen er dækket af sne ca. seks måneder hvert år.

Vores salamier og spegepølser gennemgår en 5-ugers modning, hvor pølserne tørres i den rene og tørre nordiske luft. Således bliver spegepølserne drænet for vand: smagen er kraftig og afbalanceret, og følelsen af salt og fedt i munden er fuldstændig anderledes i forhold til andre producenters produkter.

Produkternes røgede smag er en smule kraftigere end i andre produkter – vi bruger ægte elletræ fra den nærliggende ø Hailuoto.

Alle vores spegepølser er uden laktose, gluten, mælk, mono-natriumglutamat og kunstige farvestoffer.

Vi respekterer HACCP:s omfattende fødevaresikkerhed og vores BRC kompatible fødevaresikkerhedsmanagement system revideres af Bureau Veritas.